IT programmet

Om programmet

IT-programmet är ett yrkesprogram där du även har möjlighet att bli behörig till vidare studier på högskola och universitet. Det är ett el- och energiprogram med inriktningen Dator- och kommunikationsteknik, där du bland annat läser kurser inom datorteknik, nätverksteknik och webbutveckling.

Du tränas ständigt i ett yrkesmässigt förhållningssätt och du läser både praktiska och teoretiska ämnen, allt för att du ska få en så bra grund som möjligt inför framtida yrken och studier. Programmet och kurserna utvecklas ständigt i samverkan med vårt branschråd.

Yrkesutgångar

IT-tekniker (mot nätverk eller supportteknik)
Du fördjupar dig antingen inom datorsupport (hårdvara) eller nätverksteknik (mjukvara). Områden som behandlas är PC-teknik, operativsystem, nätverksteknik och servrar.

Webbutvecklare

I denna yrkesutgång fördjupar du dig i produktion av hemsidor och drift av webbservrar. De kurser som ingår behandlar områden som kodning, programmering, säkerhet och design. För dig som är intresserad av att få en introduktion till spelutvecklingsområdet finns det möjlighet att lägga till fördjupningskurser inom detta.

PoangplanIT
10 MB PDF