Slut för i år – Datum nästa läsår

Nu har alla elever fått sommarlov, sommarskolan är avslutad och studenterna har sprungit ut ur skolan på väg mot nya äventyr.

Vi önskar alla våra studenter lycka till i framtiden!!

Till alla nya ettor, vi ses på torsdag 17/8 kl. 09.00
och resten av våra elever, vi ses på torsdag 17/8 kl.8.30.

Nästa prövningstillfälle: torsdag 10/8

Kolla vår Facebook för massor av bilder från studenten/skolavslutningen 2017!

Studentmiddag 2017

I måndags hade vi studentmiddag på Galaxen för våra nyblivande studenter. God mat, många kramar och en och annan tår.

På fredag kl 11.15 springer alla studenter ut vid stora entrén, Jussi Björlings Torg.

Mösspåtagning och viktiga datum

Igår hade vi mösspåtagningsceremoni här på Helix. Bilder hittar ni på vår Facebook och Instagram.

Information kring skolavslutning och studenten

v.21
Alla elever lediga tors 25/5 och fredag 26/5

v23:
Måndag 5/6: Prövningstillfälle. Studentmiddag på Galaxen kl.18:00 - 21:00 O.S.A senast 2 juni till Marc. Information och inbjudan finns i en inkorg på FirstClass.

Tisdag 6/6: Nationaldag, alla lediga

Onsdag 7/6: Fotbollsturnering elever-lärare

Torsdag 8/6: I-dag

Fredag 9/6: Skolavslutning/Studenten! Alla elever samlas i sitt hemklassrum.
Utspringning sker i stora entrén kl 11.15

amanda.lundkvist@helixgymnasiet.se

Helixgymnasiet har Dalarnas bästa fotbollslag!

I veckan avgjordes Dalarnas skol-DM i fotboll.
Helixgymnasiet kammade hem vinsten och det firade vi idag med guldmedaljer och tårta!!

Grymt jobbat grabbar!!

Ni har väl inte missat att gilla oss på Facebook och följa oss på Instagram?
@Helixgymnasiet

Cambridge-examen!

Den 20:e maj deltar Felicia Askbrink (DD14) i Cambridge Advanced Exam som görs i Västerås för hennes del. Lycka till Felicia!!

Cambridge-Examen
Cambridge-examen är en av världens största och mest erkända språkexamina i engelska.
Det är en internationellt gångbar merit som är välkänd hos arbetsgivare världen över och som ger språklig behörighet till ett stort antal utländska universitet.
Väljer du att läsa engelska i årskurs 3 (Engelska 7) har du möjlighet att förbereda dig och även att åka och avlägga provet.

Musikkomposition med artificiell intelligens

Vi är oerhört stolta över vår teknikelev Dennis Magnusson som nyligen var deltagare i finalen av utställningen Unga Forskare, men sitt gymnasiearbete om musikkomposition med artificiell intelligens.

Hans projekt är att han har skapat ett program som lyssnar på musik, och sedan lär sig att skriva egen musik baserat på mönster som det har hittat i musiken som den lyssnat på.

Exempel på musik skapad av programmet finns på www.soundcloud.com/dennismagnusson.
Här finns lite mer information om utställningen: https://www.ungaforskare.se/utstallningen/finalen/ .

Hur coolt som helst!

Nyhet! E-sportsprofil på Helix

Kom på Öppet Hus på tisdag 25/4 mellan kl. 15-19 så får ni höra mer om vår nya profil, E-Sport!

Öppet Hus 25/4

På tisdag 25/4 har Öppet Hus här på Helix igen. Kl. 15-19.

Kom och hälsa på lärare, elever och prova på våra workshops =)
Vi ses på tisdag!!

Vi ses på måndag 24/4!

Hoppas att alla har haft ett härligt påsklov med massor av godis. Men på måndag kör vi igång igen som vanligt, kl 08.30.

Helixlanet och påsklov

Nu på torsdag är det Skärtorsdag och eleverna slutar 14.30 istället för 15.30. Fredag är det långfredag, sedan har vi en veckas påsklov v 16.

Under påsklovet (tisdag till onsdag) anordnar våra IT-elever Helixlanet. Glöm inte att boka plats, gratis deltagande!

helixlan_vt_17